ALGEMEEN
   • Volg altijd de aanwijzingen van verkeersregelaars op
   • Volg als je met de auto komt de borden ‘P – Live in Hoorn’
   • Je betaalt met munten die je op het terrein kunt kopen (cash en pin)
   • Minimumleeftijd bezoekers is 12 jaar (legitimatie verplicht!)
   • Terrein gaat om 17.00 uur open
WEL MEENEMEN
   • Non-professionele camera’s
   • Go Pro’s (zonder accessoires)
   • Kleine paraplu’s
NIET MEENEMEN
   • Instrumenten
   • Eten en drinken
   • Huisdieren
   • Vuurwerk
   • Messen / wapens
   • Professionele camera’s
   • Videoapparatuur
   • (klap)Stoelen, bankjes en/of krukjes
   • Grote paraplu’s
VEELGESTELDE VRAGEN

Wat is het adres van Live in Hoorn?

Het adres van het festivalterrein is ‘Pelmolenpad, Hoorn’. Dit staat algemeen bekend als een parkeerterrein. Zet je navigatie uit wanneer je de verkeersborden “P Live in Hoorn” ziet en volg te allen tijde de aanwijzingen van de verkeersregelaars op.

Is Live in Hoorn overdekt?

Ja, het terrein is voor 80% overdekt door middel van een mega-festivaltent.

Hoe laat gaat het festivalterrein open?

Het terrein is vanaf 17:00 uur geopend.

Hoe oud moet je zijn om het festival te mogen bezoeken?

We hanteren voor het festival een minimumleeftijd van 12 jaar. Legitimatie bij de entree is daarom verplicht. Kinderen vanaf 12 jaar zijn dus van harte welkom, maar we attenderen bezoekers wel op de grote mensenmassa, zichtlijnen en gehoorbeschadiging. Voor kinderen van 12, 13 en 14 jaar is volwassen begeleiding verplicht!

Moet ik me kunnen legitimeren?

Ja. Om met zekerheid te kunnen vaststellen of je 12 jaar of ouder bent is legitimatie verplicht. Dit nog los van wettelijke bepalingen.

Waar kan ik tickets kopen?

Tickets zijn verkrijgbaar via deze website of via Ticketmaster (website, app of telefonisch via 0900- 300 1250 a 60 cpm). Koop geen tickets buiten de officiële verkoopkanalen!

Kan ik telefonisch tickets bestellen?

Telefonisch tickets bestellen kan via de klantenservice van Ticketmaster:

Vanuit Nederland: 0900-300 1250 (60 cpm)
Vanuit het buitenland: 0031 88 123 24 25 (alleen bereikbaar met een buitenlands nummer)

Maandag – vrijdag: tussen 9.00 uur en 21.00 uur
Zaterdag en zondag: tussen 10.00 uur tot 20.00 uur

Het telefonisch bestellen van tickets kan, vanwege de betalingstermijn en de nodige tijd om de tickets te verzenden, niet tot op de dag van het event.
Over het algemeen kan dit tot 9-2 dagen voor het event.

Voor de betaling wordt een e-mail verzonden.
Met deze e-mail kan worden betaald via iDeal (vanuit het buitenland met VISA, Mastercard of Maestro).
De tickets worden zo snel mogelijk per post verzonden.

Kan ik ook fysieke tickets kopen?

Nee, je kunt alleen online of telefonisch tickets kopen. Voorgaande jaren kon je wel fysieke tickets bij de vestigingen van Primera kopen, maar die samenwerking is beëindigd.

Op welke wijze kan ik tickets afrekenen?

Tickets voor Live in Hoorn kun je via deze website c.q. TicketMaster afrekenen met Ideal, Mastercard/VISA of American Express.

Ik ben m’n tickets kwijt, wat nu?

Geen paniek, je kunt contact opnemen met de klantenservice van TicketMaster via deze link of telefonisch via 0900 – 300 1250 (60 cpm). Zij verzorgen de kaartverkoop van Live in Hoorn en kunnen je verder helpen met je vragen.

Ik heb een ticket gekocht, maar kan onverwacht niet komen. Kan ik mijn kaartje weer inleveren?

Dat kan helaas niet. We adviseren je dit via vrienden, kennissen, collega’s of via andere wegen te proberen.

Alternatieve kaartverkoop?

Koop geen Live in Hoorn tickets op websites zoals Seatwave, Budgetticket, Onlineticketshop, Viagogo etc. Je betaalt via deze websites – vaak onbewust – veel meer voor een toegangskaart dan de oorspronkelijke prijs. Ook blijkt dat niet alle kaarten gegarandeerd toegang geven tot het evenement. Kijk voor meer informatie over zwarthandel op www.weetwaarjekoopt.nl.

Zijn er speciale kaarten voor mindervaliden?

Nee, er is één type kaart verkrijgbaar voor alle bezoekers. Het festivalterrein is geheel verhard en ruim van opzet. Iedereen is van harte welkom, maar beoordeel zelf of je het festival goed gaat beleven.

Wat zijn de faciliteiten voor rolstoelgebruikers?

Het terrein is verhard en daarom goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er is echter geen speciaal rolstoeldek in de tent aanwezig. Alle bezoekers staan dus door elkaar, wat gezien de grote van het terrein geen probleem zal opleveren. Qua toilet is er een speciaal (gratis) rolstoeltoilet aanwezig.

Is het toegestaan het festival te verlaten en weer op te gaan?

Nee, dit is niet toegestaan. Als je het terrein verlaat kun je niet terugkeren op het festivalterrein.

Wat mag ik aan eten en drinken meenemen?

Het is niet toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen op het festivalterrein. Er is voldoende eten en drinken verkrijgbaar.

Is er eten en drinken verkrijgbaar?

Ja, op het terrein zijn diverse versnaperingen verkrijgbaar. Van snacks tot belegde broodjes. Ook worden er verschillende soorten frisdranken en alcoholische dranken geschonken. Betalen kan alleen met munten, welke verkrijgbaar zijn (met cash of met pin) op verschillende locaties op het terrein.

Terreinindeling

Betalingsmogelijkheden voor eten en drinken?

Eten en drinken kan alleen met Live in Hoorn 2020 munten afgerekend worden. Deze munten zijn bij de muntenkassa’s nabij de entree verkrijgbaar (cash en pin) en na afloop van het festival kun je ze daar ook weer inleveren tegen de aankoopprijs.

Munten van voorgaande edities van Live in Hoorn zijn niet meer geldig.

Terreinindeling

Zijn munten van voorgaande jaren geldig?

Munten van eerdere edities zijn tijdens het festival in 2020 niet geldig.

Kan ik munten na afloop ook weer inleveren?

Ja, dit kan tijdens en na afloop van het festival bij de muntenkassa’s. Je krijgt de aankoopprijs per munt terug. De kassa is tot en met 00:30 uur geopend. Hierna is het niet meer mogelijk om munten in te leveren.

Zijn er lockers aanwezig?

Ja, nabij de entree is een lockerwagen. De afmetingen van een locker is: 30x30x50cm (hxbxd). De kosten per locker bedragen € 5,00 + € 5,00 borg voor de sleutel.

Zijn de toiletten gratis?

Uiteraard is het gebruik van toiletten gratis. Er zijn op het festivalterrein meerdere locaties met dames en heren toiletten, zie hieronder de plattegrond.

Terreinindeling

Kan ik met openbaar vervoer naar het concert?

Kom met de trein of bus naar Live in Hoorn!

Live in Hoorn is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf busstation Hoorn en NS-station Hoorn is de looproute naar het festivalterrein 5 tot 10 minuten. Raadpleeg www.9292.nl voor jouw route.

Plan zeker ook alvast je terugreis. Niet alle bestemmingen zijn laat op de avond nog bereikbaar met de trein. Houd daarom goed in de gaten welke trein je naar huis moet nemen om weer veilig thuis te komen. We raden je aan om niet te kiezen voor de allerlaatste verbinding. Houd daarnaast rekening met de loopafstand van het festivalterrein naar het station. Gezien de te verwachten drukte bij het verlaten van het terrein kan dit langer duren dan verwacht. Vertrek daarom op tijd richting het station.

Wat zijn de parkeermogelijkheden als ik met de auto kom?

Ondanks dat dit sterk wordt afgeraden, is het wel mogelijk. Bezoekers die met de auto komen volg de borden ‘P – Live in Hoorn’.  Het beste kun je parkeren op het Transferium Hoorn (achter NS station Hoorn Centraal). Alternatieven zijn parkeerterreinen de Vale Hen en de Noorderveemarkt. Verkeersregelaars vangen je op en wijzen je op de parkeermogelijkheden. Zie onze plattegrond voor de exacte locaties. Let op: tot en met 18:00 uur geldt betaald parkeren in de binnenstad van Hoorn.

Is het terrein per fiets bereikbaar?

Absoluut! Bezoekers wordt geadviseerd om (indien mogelijk) zoveel mogelijk per fiets te komen. Op het terrein is gezorgd voor voldoende ruimte om de fietsen te plaatsen.

Wij komen met een gezelschap per touringcar, kan dat?

Dat is geen probleem. Het festivalterrein is nabij station Hoorn, waar het openbaar vervoer met bus en trein samenkomen. Je kunt de touringcar uitsluitend op station Hoorn laten stoppen en daar kunnen de passagiers uitstappen. Het is hierna enkele minuten lopen naar de ingang van het festival. De touringcar kan niet op station Hoorn geparkeerd blijven staan, dat kan eventueel wel op Transferium Hoorn (achterzijde station Hoorn).

Mag ik een fototoestel meenemen?

Simpele (digitale)fototoestellen zijn toegestaan, professionele toestellen echter niet. Go Pro’s zijn toegestaan zonder accessoires. Professionele foto- en videocamera’s met zoomlenzen en afneembare accessoires zijn niet toegestaan.

Is er EHBO aanwezig?

Ja, op het terrein is een EHBO-post. Tevens lopen EHBO-ers over het festivalterrein die je kunt raadplegen.